Service Engineer Duurzame Installaties Fulltime of Parttime

Functieomschrijving

Je bent het type Engineer die graag breeeeeeed bezig wil zijn. Een combinatie tussen het werken achter een bureau en buiten met installaties zou jou perfect passen. Jij bent van het type techneut die nooit is uitgeleerd. Die drang naar het nieuwste, het meest innovatieve of meest duurzame, jij kent em. Samen met de knapste koppen en als één team werken aan het engineeren, in bedrijf stellen én in bedrijf houden van duurzame installaties zoals de wereld nog nooit gezien heeft, alleen al het idee maakt je blij. Wij, Kodi, doen dit al meer dan 41 jaar op onze (eigen)wijze. Daarom zoeken wij dus ook een (eigen)wijze Service Engineer. Het is het voor ons logisch dat jij direct een vaste aanstelling wil, een heel goed salaris, geen storingsdiensten wil draaien, nagenoeg geen overuren ambieert en installaties die maximaal 30 minuten rijden van je huis staan. Zo houd je tijd en energie over voor je leven naast je werk. Daarnaast biedt Kodi aan collega’s met initiatief de mogelijkheid tot “jobcarving,” zo creëer jij zelf jouw eigen droombaan in de wereld van duurzaamheid.


Jouw droombaan als Service Engineer bij Kodi:

Werken met een kleine groep collega’s aan vaak hele bijzondere installaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een asfaltcollector die als warmte- /koudewisselaar fungeert, open en gesloten bronsystemen of het Waerdse Energie Circuit, een van de meest duurzame warmte netwerken van de wereld. Moet je van al onze installaties direct alles weten? Nee, er is namelijk nog nooit iemand bij Kodi begonnen die alles direct wist, sterker: vaak werken we zo innovatief dat niemand het nog eerder heeft gedaan, echter samen maken wij de innovatie mogelijk. Een ding binnen Kodi is gegarandeerd: afwisseling. Naast je brede takenpakket zijn je werkzaamheden zeer afwisselend omdat onze installaties zeer verschillend van aard zijn. Hierbij kun je denken aan: van installaties t.b.v. energieopwekking, energiezuinige bronnen en afgiftesystemen, ofwel het mogelijk maken van de energietransitie!


Jouw werkdag laat zich dan ook lastig omschrijven. De ene dag ben je aan het werk in een technische ruimte en los je een complexe storing op in de besturingstechniek en verricht daarna metingen aan diverse andere installaties en weer een andere dag ben jij betrokken bij de calculatie en/of werkvoorbereiding van een of meerdere projecten. Wij maken het wat eenvoudigere deel van onze installaties niet zelf, dus help je ook een onderaannemer op weg en houd jij toezicht op de vorderingen en kwaliteit. Iedereen, en zeker jij op termijn als onderhouds- en service-expert, wordt betrokken bij het ontwerp van onze installaties.


Nog even kort op een rijtje de activiteiten die je als Service Engineer uitvoert:

 • Engineeren, inregelen en compleet bedrijfsklaar opleveren;
 • Verzorgen van preventief en correctief onderhoud;
 • Inspectie en analyse;
 • Verhelpen van storingen (bijna altijd binnen de normale werktijd);
 • Calculatiewerkzaamheden;
 • Werkvoorbereiding;
 • Administratieve afhandeling.

Functievereisten

Rustagh ;-) voor elk probleem is er een oplossing

Dat ben jij in een notendop! Je bent een positieve, nieuwsgierige en vooral oplossingsgerichte service engineer. Ook bij complexe storingen houd jij het hoofd koel en denk je eerst na voordat je iets doet. Afwisseling is belangrijk voor jou, zo schakel jij moeiteloos van het meedenken in de ontwerpfase van een innovatieve installatie naar een complexe storing waarbij jij snel weet wat er gedaan moet worden. Je bent zelfstandig, communicatief, professioneel en hulp- en sociaal vaardig. Wel is het handig als jij zelf om hulp of informatie durft te vragen, want je zult zeker in het begin tegen zaken aanlopen die je nog niet kent. Je volgt graag cursussen en opleidingen, elke mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen grijp jij met beide handen aan.


Wat vragen we nog meer van onze collega service engineer:

 • afgeronde Hbo-opleiding AOT / werktuigbouwkunde / installatietechniek / elektrotechniek;
 • aantal jaren ervaring in de installatiewereld bijvoorbeeld als Engineer, Werkvoorbereider of Technicus.


Voldoe jij niet helemaal aan dit profiel maar denk je dat jij evengoed prima uit de voeten kan in de rol van Service Engineer bij Kodi? Dan ben je in ieder geval eigenwijs genoeg en horen wij graag van je

We vragen veel, maar we bieden nog meer!

Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden je bij aanvang direct een vast contract en een salaris tussen de € 3400,- tot € 4200,- bruto per maand afhankelijk van je kennis en ervaring. We geloven in een leven naast het werk, daarom is parttime werken mogelijk. Daarnaast zijn flexibele werktijden, bijvoorbeeld om je kinderen weg te kunnen brengen, in goed overleg zeker mogelijk. Natuurlijk bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kun je denken aan:

 • Mooie en moderne bedrijfswagen
 • PMT Pensioenregeling
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Diverse feestelijke uitjes & attenties
 • Uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden
 • Smartphone en laptop van de zaak


Wil je kennis maken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie en voor solliciteren kun je contact opnemen met Michiel, via 06-46305041. Michiel legt je graag verder uit wat de functie van Service Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Kodi. Je kunt ook direct reageren via onderstaande ‘solliciteerknop’.